Persbericht Samenwerkende organisaties voor West Papua
Beste redactie,
 
Vanavond zal er in de uitzending van Nieuwsuur aandacht worden gewijd aan de actuele situatie in West Papua door o.m. een interview met Raki Ap (zie hieronder).

Namens de Samenwerkende Organisaties voor West Papua (SOWP) wil ik wederom een dringend beroep op u doen ook aandacht te besteden aan de explosieve situatie en de opvallende stilte van de Nederlandse overheid over haar voormalige kolonie, die inmiddels het wereldnieuws heeft gehaald. De Papoea-gemeenschap in Nederland maakt zich zorgen om familieleden in West Papua. Ook mensenrechtenorganisaties en symphatisanten, zoals de Nederlandse veteranen, die in gevochten hebben voor het behoud van de Nederlandse kolonie maken zich ernstig zorgen over de nu explosieve situatie
 
Ter illustratie sturen wij u bijgaand een duidelijk statement over Papua van de International Coalition for Papua d.d. 18 september 2019. Het statement wordt ondersteund door 21 organisaties, waaronder 5 Nederlandse en is verzonden naar het kantoor van de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten c.s. 
 

 
Contactpersonen:
Fadjar Schouten-Korwa
Pro bono legal counsellor HAPIN
https://schoutenkorwa.com


 
Raki Ap, woordvoerder van Free West Papua Campaign Nederland (FWPC) is de jongste zoon van de vermoorde Arnold Ap, Papoea antropoloog en muzikant. FWPC NL is o.m. initiator van de petitie “Stop de Slow motion genocide in West Papua” voor een burgerinitiatief om de Tweede Kamer een debat te laten voeren over het dekolonisatieproces en de mensenrechtenschending die tot op heden op grote schaal plaatsvinden.
E: raki.ap1984@gmail.com
 

RAKI AP

De samenwerkende organisaties West Papua  SOWP

Free West Papua Campaign
Stichting Duurzame Samenleving Papua (SDSP)
Stichting Rajori
Hapin Support Foundation (Hapin)
Stichting Hati Bersatu
Werkgroep Papoea Solidariteit
Dit bericht is, namens de deelnemende organisaties binnen de SOWP, verzonden door Hapin.